26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince Birliğimizin de üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonu,''İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların değerlendrilmesi Prosedürü''çerçevesinde her yıl ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürütmektedir.

Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz talepleri en geç komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar bağlı oldukları üst işveren kuruluşları aracılığı ile Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

http/www.mevzuat.gov.tr internet sitesinde yer alan ''İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği''ekindeki İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi'ne ilişkin değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı  Değişikliğine İlişkin Başvuru Formları ile Oda/Borsanız vasıtasıyla en geç 3 Aralık 2018 tarihine kadar Birliğimize iletilmesi gerekmektedir.Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/Maliyevesosyalpolitikalar adresinden ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize duyurulması ve taleplerin Oda/Borsanız vasıtası ile yazılı olarak Birliğimize ,elektronik ortamda mspm@tobb.org.tr e-posta adresine ulaştırılması hususunda gereğini rica ederim